Betrouwbare transportpartner met gezonde ambitie

Foto 11    

Afgelopen maand kregen we dit mooie artikel in het magazine van Voka.

Betrouwbare transportpartner met gezonde ambitie

Twintig jaar geleden als eenmanszaak opgericht, kende YM Trans uit Buggenhout recent een opvallende groeispurt. Dankzij de optimalisatie van de verschillende bedrijfsprocessen en een verregaande professionalisering zagen zaakvoerders Yves Muysewinkel en Karina Van Huynegem hun klantenbestand én hun wagenpark ors uitbreiden.

Met één gehuurde trekker en één klant in de distributiesector. Zo begon het ondernemersavontuur van Karina Van Huynegem en Yves Muysewinkel. Karina behield aanvankelijk haar job in de zorgsector, maar was van in het begin nauw betrokken bij het bedrijf. Zo behaalde ze het noodzakelijke attest vakbekwaamheid goederenvervoer over de weg.

METAMORFOSE

De overname van Delhaize door Ahold (Albert Heijn) in 2016 opende de ogen van de zaakvoerders want plots kwamen ze tot het besef dat ze heel sterk afhankelijk waren van die ene klant. Karina gaf haar job in de zorgsector op en kwam mee aan het roer van het familiebedrijf staan. “De eerste stap was de diversificatie van ons klantenbestand door te werken aan onze naamsbekendheid”, vertelt ze over de opvallende metamorfose. “We investeerden in een logo, een nieuwe huisstijl en een website. Ook onze vrachtwagens kregen een nieuw jasje om de herkenbaarheid in het straatbeeld te verhogen.”

In geen tijd groeide de vloot uit tot een tiental trekkers. “We beschikken ook over een divers assortiment opleggers zoals plateau-, huifzeil- en kraanopleggers”, zegt Yves Muysewinkel. “De distributie blijft onze belangrijkste sector, maar we hebben nu ook klanten in de bouw, de wegenwerken en de metaalverwerkende industrie. Sinds kort specialiseren we ons in de niche van het glastransport. Op korte termijn verwelkomen we een extra vrachtwagen met kraanarm om de bokken met glas op de werven te verdelen.”

Recent verhuisde YM Trans naar een site op het industrieterrein van Relegem (Asse) waar het nu beschikt over een eigen magazijn met opslagruimte. Op die manier kan het bedrijf een totaaloplossing voor zijn klanten aanbieden.

VOKA jubilee 2021 YM tra 002

PROFESSIONALISERING

Door de snelle groei moest het bedrijf in 2019 plots even naar adem happen. “We hebben geleerd dat groeien veel meer is dan gewoon vrachtwagens bijkopen en chauffeurs aanwerven”, aldus Karina Van Huynegem. “Vroeger hadden we niet echt een bedrijfsstrategie, maar sindsdien hebben we daar werk van gemaakt. Nu
zoeken we naar interessante opportuniteiten waar we op een rendabele manier kunnen op inspelen. Daarnaast hebben we zwaar ingezet op professionalisering en de
optimalisatie van de verschillende bedrijfsprocessen. Voordien zaten we bijvoorbeeld slechts één keer per jaar samen met onze boekhouder. Dat is veel te weinig om tijdig te kunnen bijsturen.Nu beschikken we over maandelijkse cijfers.”

De voorbije jaren heeft Karina Van Huynegem een interessant leertraject afgelegd en dat inspireerde haar om die verworven kennis met anderen te delen. “Later dit jaar wil ik in bijberoep starten als consultant en coach met ondernemende vrouwen als doelpubliek.”   

Uitbreiding wagenpark

Foto 11    Foto 6

Vandaag zijn we fier om te melden dat ons wagenpark uitgebreid werd met een nieuwe trekker.
Het is een DAF XF 480 FTG 6x2 geleverd door Garage De Plecker-Pauwels NV in Steenhuffel,
in de nieuwe huisstijl en volledig aangepast aan het transport van machines.
We wensen onze chauffeur veel succes en veel veilige kilometers!