nieuwjaarswensen 2021

2020 kondigde zich aan als een scharnierjaar...

Denken we hierbij aan het nieuwe mobiliteitspakket, de brexit, de uitrol van de Europese Green Deal en zelfs op vlak van de regering was er nog veel werk aan de winkel.
Niemand kon echter vermoeden wat 2020 werkelijk in petto had voor ons, als mens én als ondernemer. Op 12 maart veranderde ons persoonlijke leven compleet én de impact op de economie was enorm.

We zouden nu kunnen jammeren over hoe zwaar het wel niet was, over alle dingen die we dit jaar moesten missen en over de dingen die we niet konden realiseren. En eerlijk gezegd heb ik dat ook verschillende keren gedaan en moest ik op bepaalde momenten mezelf echt motiveren om verder te doen.

En toch zijn we niet bij de pakken blijven zitten. De omstandigheden dwongen ons er bij YM Trans toe om nog meer flexibel te zijn dan anders en om ons op verschillende vlakken anders te organiseren. We staken een tandje bij om onze groeiambities die wij eind 2017 vooropgesteld hadden, toch nog te realiseren.

De verwezenlijkingen van YM Trans waar ik fier op ben is dat we afgelopen jaar nog meer matuur geworden zijn als kleine KMO. De afgelopen jaren hebben we maximaal ingezet op de optimalisatie van onze processen. In 2018 was dit vooral met aandacht voor employer branding en de HR processen met als doelstelling goede chauffeurs aan te trekken en te behouden. Omdat wij in 2019 te maken hadden met groeipijnen werden de cijfers en het ganse financiële plaatje onder de loep genomen. Dit resulteerde in 2020 in mooie cijfers ondanks de coronacrisis.

Onze belangrijkste doelstelling voor 2021 is dan ook om deze trend verder te zetten en onze groeiambities op een gestage en weloverwogen manier verder uit te bouwen. Hiervoor willen we de klant meer en meer als beginpunt nemen en innoveren rond zijn of haar noden. Dit allemaal onder het motto ‘transport met een plus’. Hou onze nieuwspagina in de gaten om verdere ontwikkelingen op te volgen.

Persoonlijk ben ik heel dankbaar dat ik de kans kreeg dit jaar deel uit te maken van de Raad van Bestuur van Transport en Logistiek Vlaanderen, een organisatie die zich inzet voor de belangen van de bedrijven uit de sector. De transportsector is geen evidente sector met kleine marges en veel concurrentie. Ik vind het dan ook super dat ik kan meedenken naar oplossingen voor de uitdagingen waar wij als transport- en logistieke bedrijven voor staan. Samenwerking is ‘the key’!

Als ik iets heb onthouden van het afgelopen jaar, is dat dat niets vanzelfsprekend is. Ik ben dan ook heel dankbaar voor wat ik heb: YM Trans met zijn topteam, mijn fantastisch gezin en alle mensen die ik in 2020 mocht leren kennen en die mij op één of andere manier geïnspireerd hebben om verder te doen, te ondernemen, de beste versie van mezelf te zijn.

Vanuit YM Trans wensen we jullie allemaal een fijn eindejaar en een gelukkig,
gezond, hoopvol en ondernemend 2021!

Nieuwjaar, 2021, Nieuw Jaar 2021, Gelukkig Nieuwjaar